Arıtma Cihazları Sudaki Mineralleri Alıyormu?

25-08-2020 10:06
Arıtma Cihazları Sudaki Mineralleri Alıyormu?

Önce kendi sağlığınız, sonra da dünyanın geleceği için ayağınıza kadar gelen şebeke suyunu değerlendirin. Cihaz kullanmaktan korkmayın

Sizce yaşamak için gerçekten neye ihtiyacımız var? Neyin önceliği var? Yemek, su, hava, facebook, Instagram, akıllı telefonunuz?
Cevabı hemen verelim:
SU! 'Su hayattır' diyoruz her fırsatta. Su tüketiminin önemi herkesin bildiği bir şey. Peki ya sağlıklı suya ulaşmak adına kullandığımız arıtma cihazları?

Güvenli suya erişim, temel insan haklarımızdan biri olarak kabul edilmektedir.
Ülkemizde büyük bir çoğunluğun bir sonraki yudumunun nereden geleceğini düşünmek zorunda kalmadığı için şanslıyız.
Ancak burada bile işler ters gidebilir ve suyumuz kirlenebilir.
 
İl Sağlık Müdürlükleri, her yıl illeri ile ilgili yayınladıkları detaylı raporlarda kendi illerinde yapılan bölgesel su analizlerini yayınlarlar. Su dağıtımı ile yetkili bölgesel kurumlar, suların sağlık açısından tehdit olmayacak şekilde sisteme verildiğinden emin olacak şekilde analizlerini yapar ve dağıtıma verirler.
 
Ancak ülkemizde en fazla nüfusa sahip olan İstanbul'da geçtiğimiz yıllara ait raporlara bakıldığında elde edilen örneklerin analizlerine göre çeşme sularının yüzde 5-10'u içilemez durumda. Yani 10 kişiden neredeyse birinin içtiği suyun, virüs ve bakteri içerme ihtimali var.
 
SU, SIVI TAKVIYESI YAPAR
 
Dünya Sağlık Örgütü'nün kronik ve tekil kaynak olarak saflaştırılmış – yumuşatılmış sulara karşı yapmış olduğu uyarılar neticesinde halk arasında, Ters Ozmos sistemi suyu büyük ölçüde (minerallerin de büyük bir kısmını) temizlediği için sağlıksız olduğu düşünülmemektedir.
 
Vücudun minerale de ihtiyacı olduğu, sistemin mineralleri de arıttığı için sağlıksız olduğu kanısı yaygındır. Ancak bu noktada suya olan bakış açımızı değiştirmemiz gerekmektedir.
 
Suyun esas görevi insan vücuduna mineral takviyesi yapmak değildir, sıvı desteği sağlamaktır. Vücudumuzun mineral ihtiyacını sudan karşılamak istediğimizde, sadece doğal kaynak suyu veya çeşme suyunu 50 litreden az olmayacak şekilde içmemiz gerekirdi. Bu sebeple biliyoruz ki asıl mineral kaynağı içtiğimiz suya oranla yediğimiz gıdalardır. Örneğin 1 haşlanmış yumurta 1 ton sudaki minerale eş değerdir yani yumurtadaki mineralleri aynısını ancak ve ancak 1 ton su içersek sudan alabiliriz sizce bu mümkün mü?
 
Ancak unutulmamalıdır ki; ev veya ofis yaşamınızda kullanmak üzere hangi su filtreleme sistemini seçerseniz seçin, bakımını yapmanız gerekir. Aksi takdirde, kirleticiler filtrede birikir ve su kalitesini filtre olmaksızın daha kötü hale getirebilirler.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.