Bunların Farkında Mısınız Pet Şişeden Su İçmenin Zararları

21-09-2020 12:49
Bunların Farkında Mısınız Pet Şişeden Su İçmenin Zararları

Bunların Farkında Mısınız Pet Şişeden Su İçmenin Zararları

Arıtılmamış suyun sağlığınız için zararlı olma ihtimalini göz önünde bulundurarak damacana su ya da pet şişe su tercih ediyor olabilirsiniz. Fakat ne yazık ki size kötü bir haber vermek zorundayız: Tercih ettiğiniz bu sular da ambalajları nedeniyle sağlığınız için zararlı olabilir. Şimdi, pet şişe suyun zararları nelerdir? Gelin, bu olası zararlara daha yakından bakalım.


 

BPA, Sağlığınızın Düşmanlarından Biri

Hazır su şişelerinin ve damacanalarının çoğu plastikten üretilir ve bu plastik ambalajların içeriğinde sağlığa zararlı olan, bisphenol A (BPA) adı verilen madde bulunabilir. Şişeler sıcağa maruz kaldıklarında veya güneş altında beklediklerinde içerikte bulunan BPA suya salınım yapabilir ve sağlığınız için ciddi tehdit oluşturabilir. Yapılan araştırmalar, BPA’nın; kanser, obezite, diyabet, kısırlık gibi hastalıklara sebep olmanın yanı sıra salgı bezlerinin görevlerini yerine getirmesini de engellediğini göstermektedir.
 

BHPF de Sağlığınızı Tehdit Ediyor

BPA’nın sağlığına zararlı olduğunu bilenler ise BPA’sız şişeler tercih edebiliyorlar. Fakat BPA’sız şişelerde rastlanabilen flören 9 bisfenol (BHPF) maddesi de hiç masum değil! Yapılan araştırmalar; suyun içerisine karışan BHPF’nin, vücuda girdiği durumda östrojen hormonunu taklit edebildiğini ve hamilelikte düşük oranını artırabildiğini göstermektedir.

 

 

Şişe İçinde Bekleyen Su, Bakteri Üretebiliyor

Evinizde, su ihtiyacınızı karşılamak için 19 litrelik damacana siparişi veriyor olabilirsiniz. Suya salınım yapma ihtimali olan BPA ve BHPF maddelerinin yanı sıra, bu damacanalar sağlığınıza zararlı olan bakterilerin üremesi için de uygun bir ortam oluşturabilir. Araştırmalar; su şişelerinin içerisindeki bakteri kolonilerinin, şişe açıldıktan sonra ciddi oranda arttığını göstermektedir. Bu bakterilerin artış oranı ise soğuk alanlara kıyasla, oda sıcaklığında daha da yükselir.

 

 

 

Plastik şişelerde bulunan bir diğer tehlike ise plastiğin kendisi! Çünkü yapılan araştırmalar, bazı şişeler içerisinde mikroplastik partiküllerin tespit edildiğini ortaya koymaktadır. Bu mikroplastik partiküllerin ise suların paketlenme işlemi sırasında suya karıştığı düşünülmektedir. Yani aslında, bir ihtimal de olsa plastik ambalajlı su içmek ne yazık ki plastik tükettiğiniz anlamına gelebilir.

 

 

Plastikten Doğa da Zarar Görüyor, Bu Zarar Günün Sonunda Sizi de Etkiliyor

Pet şişelerde su içerek sadece biz zarar görmüyoruz; dünyamız da bu tüketimden olumsuz etkileniyor. Plastik tüketiminin bir bölümünü kapsayan pet şişeler, içerisindeki su tüketildikten sonra, genellikle çöpe atılmaktadır. Plastik şişeler ise içindeki zararlı maddeler nedeniyle toprağı ve yeraltı sularını zehirleyebilir. Bu zehirleme hem canlıları hem de sebze-meyveleri etkileyebilir. Bunun yanı sıra bazı pet şişeler ise okyanuslara karışabilir. Okyanuslara karışan plastikler ise deniz canlıları tarafından tüketilebilir ve hem onların sağlığına hem de tükettiğimiz deniz canlıları nedeniyle bize zarar verebilir.

 

Hem Sağlığınızı Hem Doğayı Korumak İçin Çözüm: Avsumay Su Arıtma Cihazları

Artık "Pet şişe su zararlı mı?” sorusunun cevabını biliyorsunuz. Anlattıklarımız sonrasında "İyi ve temiz suyu nereden su içeceğiz?” sorusuna bir cevap arıyor olabilirsiniz. Hemen cevap verelim: Musluk suyunuzu arıtıp içebilirsiniz! Avsumay arıtma sistemine ve ters ozmos teknolojisine sahip su arıtma cihazları, musluk suyunuzdaki partikülleri %99,8 oranında ayrıştırır. Siz de tezgah altı ya da sebil tipi su arıtma cihazınızdan taze suyunuza pratik bir şekilde ulaşmanın tadını çıkarabilirsiniz!

 

 


 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.