Kaliteli Su Arıtma Cihazı Nasıl Olmalıdır

09-10-2020 17:08
Kaliteli Su Arıtma Cihazı Nasıl Olmalıdır

Su arıtma cihazı teknolojisi artık bir sır değildir. Yaygın şekilde satılan komponentlerini neredeyse her yerde bulabilmeniz mümkündür. Ancak iyi bir su arıtma cihazı için parçaların birleştirilmesi, tek başına yeterli bir sonuç değildir.

Herşeyden önemlisi her bir parçanın su arıtma teknolojisine uygunluğu, kalite sertifikası durumu, cihazın tasarımı, montaj işçiliği ve depolama ortamları vb gibi pek çok önemli etken ile su arıtma cihazının kalitesi değişebilmektedir.

 

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Bir su arıtma cihazında dikkat etmeniz gereken birçok husus vardır. Bunun yanında kullanacağınız su arıtma cihazının montajı sırasında ve sonrasında alabileceğiniz yardım olup olmaması önemlidir. Ürünün garantisinin olup olmadığı, bunun yanında cihazın kalitesinin ve bakımının nasıl olması gerektiğini bilmek ve bilgi almak su arıtma cihazı alınırken dikkat edilmesi gereken hususlardandır.

Eğer bu konuda doğru yerden cihaz almak istiyorsanız Avsumay Arıtma firmasına ait web sitesini ziyaret edebilir ve su arıtma cihazı fiyatları hakkında bilgi de alabilirsiniz.

 

 

 

Su Arıtma Cihazının Filtre Bakımı

 

Su arıtma cihazının içerisinde oldukça önemli ve su arıtma işleminin gerçekleştirilmesi için olmazsa olmaz filtreleri vardır. Bu filtrelerin en önemli özellikleri gerekli kalitede ve tamamen benzersiz yabancı ürün gibi olmamasına dikkat edin. Çünkü filtrelerinizin 8, 10 veya 12 ay gibi süre ile değiştirilmesi gerekir.

Böyle bir durumda yabancı ya da filtresinin bulunması zor bir ürün aldığınız da su arıtma cihazının filtre bakımını tam anlamıyla yapamazsınız. Su arıtma cihazı filtresi özellikle membran işlevinin tam olarak yerine getirilebilir bir sistem içerisinde bulunması gerekir. Yoksa bu uyumsuzluk nedeni ile sızıntı ve basınç düşüklüğü yaşanacaktır.

 

Su Arıtma Cihazının Belgeleri

 

Su arıtma cihazının önemli ve olması gereken bazı belgeleri vardır. Almadan önce su arıtma cihazının bu belgelerinin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu belgeler Water quality ya da Ce belgesidir. Bunun yanında İSO kalite belgesi bu cihaz için bulunması gereken belgelerden diğeridir. Fiyatı yüksek olan cihaz her zaman için iyi cihaz anlamına gelmez. 

 

Su Arıtma Cihazının Pompalı Olup Olmaması

Pompalı – Pompasız (Motorlu – Motorsuz ) Arıtma Farkı Nedir?

Ozmoz Membranları düşük basınç da yani 3 bar altında çalışmaz ozmoz membranları düzgün çalışabilmesi için en az 3,5 bar suda ozmoz olayı gerçekleşmesi için basınç ister çeşmeden akan suyun basıncı düşükse pompalı (motorlu) model kullanmalısınız. Su basıncının düşük yüksek olduğunu nasıl anlarım musluğunuzu açtığınızda tazyikli akıyorsa ve akan musluğu avuç içi ile musluğun ucunu kapatmaya çalıştığımızda suyu durduramıyorsak su basınçlı dır.

 

Avsumay olarak tüm bu detaylara dikkat etmekteyiz ve su arıtma cihazlarının kalitesi, ömrü bu sayede daha iyi performans sergilemektedir.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.