SU ARITMA CİHAZLARINDA NSF ONAYININ ÖNEMİ NEDİR?

04-03-2021 13:07
SU ARITMA CİHAZLARINDA NSF ONAYININ ÖNEMİ NEDİR?

 

NSF sertifikası nedir, su arıtma cihazlarımızda kullanılan filtreler, tanklar ve musluklar neden NSF sertifikasına sahip olmalıdır? Sağlığına önem veren bilinçli insanların sayısı dünya çapında giderek artıyor. Güvenli temiz içme suyuna kullanmak isteyen bilinçli tüketiciler su arıtma cihazlarına yöneliyor. Peki her su arıtma cihazı gerçekten sağlıklı su üretiyor mu ve cihazın ürettiği suyun sağlıklı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

Çoğu tüketici içme suyunun kalitesine ve güvenilirliğine önem verir. Şişelenmiş sular ve ev tipi arıtma cihazları filtreleri için bağımsız üçüncü taraf sertifikaları bu alanda faaliyet gösteren markalar için güvenilirlik oluşturur. Bu sertifikaların en önemli ve en güvenilir olanlarından biri NSF sertifikalarıdır. NSF 1944’te ABD’de kuruldu. Halk sağlığı için gıda ve içecek güvenliğini belirli bir standarda oturtma amacıyla yola çıkmıştır. Dünya genelinde 75 ofisi ve yerel ortaklığı bulunan kuruluşun, 2150 civarında profesyonel kadrosu vardır. Toplam 28 milyon metrekare en son teknolojiyle donatılmış laboratuvarları bulunmaktadır. Dünya çapında toplam 590 global su arıtma cihazının NSF sertifikası bulunmaktadır. Bu üreticiler tüm standartlara uygun 11.271 ürün üretmektedir. Asya’da 330 fabrika 5375 sertifikalı ürün üretmektedir.

 

Dünya Sağlık Örgütü Verileri

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; gelişmekte olan ülkelerdeki şehir sakinlerinin % 50’sinden fazlası, güvenli içme suyuna erişimin yetersizliği ile ilgili hastalıklardan etkileniyor. Kirlenmiş içme suyunun her yıl 500 000’den fazla diyare ölümüne sebep oluyor. Bu hassas konuda NSF belgesine dikkat çeken NSF Ortadoğu Genel Direktörü Christian Kurdy, arıtma cihazlarının önemini vurgulamıştır. "1944 yılında kurulan NSF International, insan sağlığını ve çevreyi küresel ölçekte koruma ve geliştirme taahhüdünde bulunuyor. Halk sağlığı ve çevre için standart geliştirme; ürün sertifikası, test, denetim, eğitim ve risk yönetimi sağlayan bağımsız bir kuruluş olan NSF, düzenli ve sürekli kontroller sağlıyor. NSF belgesine sahip olmayan cihazlar konusunda tüketicileri dikkatli olmaya çağırıyorum” dedi.

Tüketici için bu sertifikalar; suyun klordan arındırıldığı, kötü koku ve tadın yok edildiği; kansere ve diğer hastalıklara yol açan kimyasalların temizlendiği sağlıklı ve temiz su anlamına gelir. Çünkü bu ürünler dünya çapında tüm otoriteler tarafından onay almış güvenilir NSF sertifikalarına sahiptir.

Kısaca özetlemek gerekirse NSF Sertifikaları bir su arıtma cihazında bulunan tüm parçaların ve kullanılan ham maddelerin insan sağlığına zararsız olduğu anlamına gelir. Bu belge ürünün güvenilirliği için hayati önemdedir. Merdiven altı atölyelerde hangi ham maddelerden üretildiği belli olmayan ürünleri kullanmak, temiz ve sağlıklı su kullanayım derken sağlığınızın tümden bozulmasına yol açabilir. Bu yüzden bir su arıtma cihazı alırken ürünün bileşenlerinin NSF sertifikasına sahip olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.