Su İçme Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

19-10-2020 10:14
Su İçme Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?
 
Beslenme konusunda en sık yapılan hatalardan birisi yeterince su içmemektir. Su içmeyi düzenli hale getirmek için ne yapmak gerekir? Suyun vücudumuz için önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Fakat buna rağmen günlük su tüketimine dikkat etmeyenlerin sayısı hiç de az değil. Su içme alışkanlığını edinememek nedeniyle su içmeyi unutmayı ve su içmeyi sevmemeyi su tüketiminin az olmasının başlıca nedenlerinden sayabiliriz. Fakat sağlığınız için yeterli miktarda su tüketmek sandığınızdan çok daha önemli.

 
 

 

İLK İŞ SU İÇMEK

Sabah kalktığınızda ilk yapmanız gereken işlerin başında iki bardak su içmek olmalıdır. Yemeklerden önce mutlaka su içmelisiniz bu sizin erken tokluk hissi duymanızı sağlayacaktır. İdrarınızı yaptıktan sonra, kaybedilen sıvıyı yerine koymak için bir bardak su içmelisiniz.

 

 

 

GÖZ ÖNÜNDE TUTUN, SUYUNUZU YANINIZDA TAŞIYIN

Suyu her zaman görebileceğiniz bir yerde bulundurun. Özellikle çalışırken masanızda sürekli su bulunsun. Yolda, işte veya okulda yanınızda her zaman suyunuz olsun. Böylece sırf yanınızda yok diye su içmemezlik etmezsiniz.

 

 

SU ŞİŞESİNİN ÖENEMİ TASARIM ŞİŞELER!!!

 

 

Su şişeleri için tasarım alternatifleri artık oldukça geniş bu yüzden güzel bir cam şişe alarak çantanıza koyabilir, iş yerinizde masanızın üstünde bırakabilir böylelikle gün boyu yanınızda taşıyabilirsiniz.

 

 

 

AKILLI TELEFONLARDAN AKILLI YARDIM

Teknolojisinin her derde deva olduğu enformasyon çağında tabiki de su içememe problemine de akıllı telefonlar çözüm buluyor. Bazı uygulamalar, ne kadar içtiğinizi hesaplıyor, su içmenizi hatırlatıyor ve su çizelgenizi analiz ediyor. Bu sayede günlük su tüketimi için koyduğunuz hedefi takip etmeniz ya da az su içtiğinizde bunu telafi etmeniz kolaylaşır.

 


 

 

 

SUYUNUZU TATLANDIRIN

Eğer su içmeyi sevmiyorsanız suyunuzun tadını değiştirebilirsiniz. Suyunuza limon, çilek gibi taze meyveler, salatalık gibi sebzeler veya nane yaprağı, çubuk tarçın koyarak aroma kazandırabilirsiniz. Bu sayede su içme isteksizliği de ortadan kalkabilir. Suyunuzun tadını içine limon, nane gibi sebzeler koyarak değiştirebileceğiniz gibi, içindeki maddelerden arındırarak da düzenleyebilirsiniz. Bunun için bir su arıtma cihazı kullanabilirsiniz. Su arıtma cihazları, suyun içindeki mikrobik ve kimyasal maddeleri arındırdığı için suyunuzun tadını hoşunuza gidecek şekilde değiştirebilir. Üstelik su içme alışkanlığınızı kaliteli su içerek pekiştirebilir, faydalarını artırabilirsiniz.

 

AVSUMAY, taze ve temiz suyu içebilmeniz için, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyacınıza uygun su arıtma cihazı ile yanınızda! Tezgah altı ve sebil tipi su arıtma cihazları sayesinde temiz, arıtılmış suya pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz.


 


 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.