Ters Ozmoz Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır

31-08-2020 14:51
Ters Ozmoz Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır

Ters Ozmos Nedir? Ters Ozmos Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Temiz suya ulaşmanın en pratik yolu olan su arıtma cihazı satın almayı planlıyorsanız karşınıza kesinlikle ters ozmos teknolojisinin çıktığına eminiz. O halde bu teknoloji hakkında önemli detayları sizinle paylaşalım. İşte, ters ozmos (reverse osmosis) ile su arıtma hakkında bilmeniz gerekenler:

Ters Ozmos Ne Demek?

"Ters ozmos teknolojisi”, suyu yarı geçirgen bir zardan geçirerek basınç altındaki suyu itmek suretiyle kirleticilerin büyük bir çoğunluğunu sudan uzaklaştırmak için kullanılan bir teknolojidir. Bilinen en etkin su arıtma yöntemine sahip olan ters ozmos su arıtma cihazları, önceki aşamalarda ayrıştırılması güç olan küçük boyutlu maddeleri sudan arındırma konusunda başarılıdırlar.


   

Ters Ozmos Nasıl Çalışır?

Ters ozmos filtreleme sisteminden önceki aşamalardan geçip toz, kum gibi partiküllerden arıtılan ve zararlı moleküllerden ayrıştırılan su, "Ters Karbon Filtreleme” aşamasına geçer. Bu aşamada suya basınç uygulanır ve su, yüksek membranlı filtreden geçer. Bu aşamada bazı inorganik moleküller, mikropartiküller ve ağır metaller ayrıştırılır. Böylece, bu teknoloji sayesinde daha temiz suya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ters Ozmos Teknolojisini Diğerlerinden Ayıran Fark Nedir?

Peki, ters ozmos teknolojili su arıtma cihazlarına neden öncelik vermelisiniz? Çünkü ters ozmos teknolojisi sayesinde su; milimetrenin on milyonda biri çapındaki gözeneklerden geçer. Bu teknolojiye sahip olmayan su arıtma cihazlarında ise su, 0,0005 ila 0,01 milimetre (0,5 - 10 mikron) çapındaki filtrelerden geçmektedir. Yani ters ozmos filtrelerin gözenekleri 5 bin ila 100 bin kat arasında daha küçüktür ve bu nedenle su arıtma işlemi daha etkili bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Su arıtma cihazında kullanılan filtreler ve teknolojiler suyunuzun kalitesini doğrudan etkiler. Yani diğer filtrelerin ayrıştıramadığı küçüklükteki maddeler, bu teknoloji ile sudan arındırılabilir. Yüksek membran filtreli ters ozmos su arıtma cihazı sayesinde ulaştığınız su, daha temizdir1. Ters ozmosun ne kadar önemli ve verimli bir teknoloji olduğunu aktarmak için ise bu işlem sayesinde deniz suyunun, içme suyuna dönüştürülebileceğini örnek olarak belirtebiliriz.

Ters ozmos teknolojisi, iyi bir su sistemi ya da şehir su dağıtımına alternatif bir su kaynağı olan evler için mükemmeldir. Gözenekli filtre sert kimyasalları kesecek ve evinizi bir su kaynağında olabilecek herhangi bir kirletici maddeden koruyacaktır.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.